Vad är Vilda yoga?

Välmående, Inlevelse, Livsglädje, Dynamik och Avslappning

Vilda yoga består av mig, Cassandra Vogel, som är grundare och enda yogalärare och instruktör. Mer om mig kan du läsa om du klickar på "Om mig".

Vilda är inte bara ett vackert namn utan för mig har det flera betydelser. Varje bokstav står för ett ord (se ovan) som kan vara bra att ha i åtanke inte bara i sin yogautövning, utan även genom livet. Mår jag bra? Kan jag leva mig in i saker jag åtar mig? Finns glädjen i mitt liv? Har jag balans och rörlighet i mitt liv och hur samspelar dem? Hur ofta ger jag mig själv tid att slappna av, på riktigt?

Jag vill också leka med tanken att man kan sätta Vilda i en ny kontext. Med vilda i detta fallet menar jag att man vill tillbaka till ett slags ursprung. Man vill vara närmare naturen, gå barfota i gräset, plocka svamp i skogen, bada utomhus, njuta av sol och varma vindar. Kanske innebär det att man vill tänka mer på ekologi eller tillverka saker själv. Eller så vill man komma närmare sitt kroppsliga ursprung. Andas såsom nyfödda gör, tungt och harmoniskt. Återkalla barnet inom sig och röra sig med nyfikenhet och målmedvetenhet. Få mer aptit på det som är gott i livet, det som ger glädje och som gör dig frisk. Du kanske inte vill passa in i normen eller alltid vara allvarsam och korrekt. Vad händer när man tänker och agerar utanför boxen? Eller när man vågar vara sig själv? Att vara Vilda handlar aldrig om våld eller elakhet, tvärtom vill man få kontakt med de goda sidorna inom sig och dela med sig av dem till andra i sin omgivning. Känner du igen dig? Då är du nog också en liten Vilding!